Toetjes
Hieronder vallen ook zoetigheden (postres) in het algemeen, waar alle Spanjaarden dol op zijn. Honing, amandelen, kaneel en vooral veel suiker zijn belangrijke ingrediënten.
Befaamd is de bienmesabe (letterlijk: ‘Het smaakt me goed’), een verrukkelijke mix van amandelspijs, eieren en honing, soms ook met rum. Het wordt vaak geserveerd met ijs. Gofio de almendras en rapaduras zijn twee andere machtige toetjes met amandelen.
Op de dessertkaart staat vaak ook flan (crème caramel), limoentaart en platanos fritos (gebakken banaan) met suiker, brandewijn en limoensap, verslavend lekker. Frangollo wordt gemaakt van gofio, kaneel, citroen en gedroogde vruchten, overgoten met een zoete siroop. In de pastelería (banketbakkerij) zijn chocolade, cake, noga en andere lekkernijen te koop.
Eten en drinken
Costa Caleta is een fijn hotel gelegen in Caleta De Fuste op het zonnige Fuerteventura. De accommodatie ligt op slechts 400 meter...
Het 4-sterren LTI Gala hotel vind je aan de noordelijke kant van Playa de Las Americas. Dit familiehotel is ontzettend populair door...
Hipotels La Geria is een fijn hotel in Puerto del Carmen. Het hotel ligt vrijwel direct aan het strand en ook zijn tal...