Kaas
Op alle Canarische eilanden wordt geitenkaas geproduceerd maar de bekendste kaas is de queso de flor van Gran Canaria. Deze kaas komt uit de hooggelegen delen van Guía, Gáldar en Moya. Hij dankt zijn typische smaak aan de toevoeging van een aftreksel van de bloemen van een distelplant aan de melk. De melk is afkomstig van geiten of schapen maar kan ook gemengd zijn met koeienmelk.
Queso de flor kreeg in 2006 officieel erkenning en naamsbescherming in de vorm van een denominación de origen (herkomstbenaming). Rond Arucas wordt de vergelijkbare pastor-kaas gemaakt. Je eet deze kaassoorten als broodbeleg, in een salade of als hapje tussendoor met wat olijven.
Eten en drinken
Vriendelijk personeel, zorgzame service, mooie kamers en een centrale ligging maken het 4-sterrenhotel Mur Faro Jandia een geweldige keus voor jouw vakantie...
BARCELO Teguise Beach is een mooi adults only 4-sterrenhotel in Costa Teguise en ligt direct aan het strand. Het hotel is ideaal...
Het zeer geliefde appartemenencomplex Lanzaplaya is gelegen in het leuke plaatsje Puerto del Carmen, op slechts 100 meter van de sfeervolle boulevard. Dit...