Kaas
Op alle Canarische eilanden wordt geitenkaas geproduceerd maar de bekendste kaas is de queso de flor van Gran Canaria. Deze kaas komt uit de hooggelegen delen van Guía, Gáldar en Moya. Hij dankt zijn typische smaak aan de toevoeging van een aftreksel van de bloemen van een distelplant aan de melk. De melk is afkomstig van geiten of schapen maar kan ook gemengd zijn met koeienmelk.
Queso de flor kreeg in 2006 officieel erkenning en naamsbescherming in de vorm van een denominación de origen (herkomstbenaming). Rond Arucas wordt de vergelijkbare pastor-kaas gemaakt. Je eet deze kaassoorten als broodbeleg, in een salade of als hapje tussendoor met wat olijven.
Eten en drinken
Gelegen in het gezellige Meloneras in de plaats Maspalomas op Gran Canaria vind je het luxe en moderne 4-sterrenhotel Lopesan Costa Meloneras Resort Spa en...
Horizone zijn ruime, nette 3-sterrenappartementen gelegen in Playa del Ingles. Kom volledig tot rust in het verwarmde zoetwaterbad onder het genot van...
Tao Caleta Mar is een uniek 3-sterren boetiekhotel met de perfecte ligging op het strand en in het Natural Park Dunas de...