Kaas
Op alle Canarische eilanden wordt geitenkaas geproduceerd maar de bekendste kaas is de queso de flor van Gran Canaria. Deze kaas komt uit de hooggelegen delen van Guía, Gáldar en Moya. Hij dankt zijn typische smaak aan de toevoeging van een aftreksel van de bloemen van een distelplant aan de melk. De melk is afkomstig van geiten of schapen maar kan ook gemengd zijn met koeienmelk.
Queso de flor kreeg in 2006 officieel erkenning en naamsbescherming in de vorm van een denominación de origen (herkomstbenaming). Rond Arucas wordt de vergelijkbare pastor-kaas gemaakt. Je eet deze kaassoorten als broodbeleg, in een salade of als hapje tussendoor met wat olijven.
Eten en drinken
Wil jij graag je vakantie doorbrengen in een kleinschalig appartementencomplex? Los Roque y Monica is een fijne accommodatie gelegen in Puerto Naos,...
Het 4-sterren appartementencomplex Las Marismas is ieder jaar weer erg populair bij gezinnen met kinderen vanwege de leuke kinderanimatie en de ongedwongen...
Sun Club is een in Canarische stijl gebouwd bungalowcomplex in Playa del Ingles. Het park ligt boven het fantastische duinengebied en op loopafstand...