Kaas
Op alle Canarische eilanden wordt geitenkaas geproduceerd maar de bekendste kaas is de queso de flor van Gran Canaria. Deze kaas komt uit de hooggelegen delen van Guía, Gáldar en Moya. Hij dankt zijn typische smaak aan de toevoeging van een aftreksel van de bloemen van een distelplant aan de melk. De melk is afkomstig van geiten of schapen maar kan ook gemengd zijn met koeienmelk.
Queso de flor kreeg in 2006 officieel erkenning en naamsbescherming in de vorm van een denominación de origen (herkomstbenaming). Rond Arucas wordt de vergelijkbare pastor-kaas gemaakt. Je eet deze kaassoorten als broodbeleg, in een salade of als hapje tussendoor met wat olijven.
Eten en drinken
Door de boulevard van het strand gescheiden ligt het appartementencomplex THe Las Goviotas. Dit leuke complex is gelegen vlakbij Puerto del Carmen...
Het Secrotel Cristina Las Palmas is een luxueus hotel in Las Palmas met een ideale ligging direct aan het strand van Playa...
Cordial Green Golf is een 2-sterren bungalowcomplex dat gelegen is in de populaire plaats Maspalomas. Met de aanwezigheid van grote zwembaden, tropische tuinen...