Kaas
Op alle Canarische eilanden wordt geiten- en schapenkaas geproduceerd maar alle Canariërs zullen direct toegeven dat die van Fuerteventura superieur is.
De onovertroffen queso majorero werd als eerste van Spanje beloond met een eigen Denominación de Origen (DOC), een eer voorbehouden aan de beste producten. Op internationale wedstrijden behaalt deze romige kaas met fijne smaak regelmatig zilveren en gouden medailles.
Jong en zacht, oud en stevig of gerookt, alle varianten smaken voortreffelijk. Van de jonge kazen is de korst wit, van de rijpere kazen meestal gelig. Soms worden belegen kazen ingesmeerd met gofio, olie of paprikapoeder om ze langer te kunnen bewaren. Je eet deze kaas als broodbeleg, als voorafje in een salade of als borrelhapje met wat olijven of olijfolie.
Eten en drinken
Het 4-sterrenhotel Barcelo Corralejo Bay ligt in de gelijknamige plaats Corralejo. Dit Adults-Only hotel is met de uitstekende faciliteiten zeker een aanrader...
Op ongeveer 400 meter van het zandstrand Playa de Troya in Costa Adeje bevindt zich het hotel Ole Tropical Tenerife. Kom tot rust op...
Direct aan de kleine zwembaai Playa Jablillo en de mooie strandpromenade van Costa Teguise bevindt zich Grand Teguise Playa. Kom helemaal tot rust met...