Kaas
Op alle Canarische eilanden wordt geiten- en schapenkaas geproduceerd maar alle Canariërs zullen direct toegeven dat die van Fuerteventura superieur is.
De onovertroffen queso majorero werd als eerste van Spanje beloond met een eigen Denominación de Origen (DOC), een eer voorbehouden aan de beste producten. Op internationale wedstrijden behaalt deze romige kaas met fijne smaak regelmatig zilveren en gouden medailles.
Jong en zacht, oud en stevig of gerookt, alle varianten smaken voortreffelijk. Van de jonge kazen is de korst wit, van de rijpere kazen meestal gelig. Soms worden belegen kazen ingesmeerd met gofio, olie of paprikapoeder om ze langer te kunnen bewaren. Je eet deze kaas als broodbeleg, als voorafje in een salade of als borrelhapje met wat olijven of olijfolie.
Eten en drinken
Het 4-sterren familiecomplex Dunas Suite en Villas Resort is gelegen in de plaats Maspalomas. Deze rustig gelegen suites en villas zijn ideaal voor...
H10 Tenerife Playa heeft dankzij de centrale ligging aan het strand van Puerto De La Cruz in Tenerife alle vakantiebenodigdheden op loopafstand....
Exe Las Palmas is een prachtig 4- sterren hotel centraal gelegen in Las Palmas. Het grote zonneterras met ligbedden zorgt ervoor dat...