Japan

Swipe

Kranten, tijdschriften en strips

Dagbladen in Japan

Er verschijnen in Japan tientallen dagbladen (shimbun). De grootste is de Yomiuri. Andere belangrijke dagbladen zijn de Asahi ('ochtendzon'), de Mainichi, de Sankei en de Nihon Keizai. De Nihon Keizai is voornamelijk gevuld met economisch en politiek nieuws. In Japan verschijnen vijf Engelstalige dagbladen: The Japan Times, The Mainichi Daily News, The Daily Yomiuri, The Shipping and Trade News en The Asahi Evening News.

Weekbladen in Japan

Het Engelstalige weekblad The Japan Economie Journal, een uitgave van Nihon Keizai, geeft een wekelijks overzicht van het economische en financiële nieuws. Gelijksoortig nieuws kunt u vinden in The Asia Wall Street Journal. Deze krant wordt gedrukt in Hongkong en verschijnt vijfmaal per week; het blad wordt uitgegeven door The Wall Street Journal in New York. De internationale tijdschriften Time, Newsweek, Asiaweek en The Far Eastern Economie Review, zijn ook in Japan verkrijgbaar. De Tokyo Journal en de Kansai Time Out worden maandelijks in Tokyo en Kobe verspreid. Zij bevatten voornamelijk regionale en recreatief getinte nieuwsfeiten.  

Stripboeken in Japan

Japanners, zowel kinderen als volwassenen, zijn gek op strips. Deze stripverhalen (manga) worden door miljoenen gelezen. Zij bevatten verhalen over onder andere misdaad, sport, seks en romantiek. Veel populaire horror- en misdaadstrips staan vol met wreedheden, martelingen en seksuele bedrijvigheid. De metro's in de steden staan vol met keurige 'salary-men', die deze strips in alle stilte verslinden. Sinds de Nihon Keizai strips publiceerde over de economische opmars van Japan, zijn de lezers er zelfs aan gewend geraakt dat serieuze boodschappen via het stripverhaal kunnen worden verspreid.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 131.00 p.p.

Hotel Limak Lara

De meest geschikte plek aan de Turkse Rivièra om helemaal 'zen' te worden is het prachtige Hotel Limak Lara. Dit volledig in...

v.a. 659.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Japan