Gofio
Naast vis en vlees keren lokale producten als maïs, tomaten, bananen, uien en aardappels in vele gedaantes terug. Hetzelfde geldt voor geitenkaas, vers of juist wat ouder. Het basisvoedsel gofio zul je echter zelden op een restaurantmenu aantreffen.
Gofio was het hoofdvoedsel van de oorspronkelijke eilandbewoners en wordt eeuwen later nog steeds gewaardeerd. Het is een meelmengsel van graan (gerst, tarwe, maïs, maar ook rijst en erwten werden gebruikt) dat op een open vuur licht geroosterd wordt en daarna gemalen tussen de stenen van een windmolen. Met water, melk of wijn wordt er ten slotte een brijachtig deeg van gemaakt dat vroeger door arme boeren gegeten werd als ‘dagelijks brood’. Het was lang houdbaar en vulde de maag goed.
Inmiddels heeft ‘echt’ brood deze rol overgenomen. Gofio is echter nog niet vergeten en wordt als bijgerecht gegeten, in broodjes verwerkt of als bindmiddel in de soep gebruikt.
Eten en drinken
Een vakantie naar La Palma staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Hotel Las Olas in Los Cancajos is het perfecte uitgangspunt voor...
Gelegen vlakbij het zandstrand van Maspalomas op het zonnige eiland Gran Canaria is het hotel Seaside Grand Residencia. Dit 5-sterren hotel staat...
Hovima Jardin Caleta is een zeer geliefd complex in Costa Adeje, gelegen in het leuke vissersdorp La Caleta. Dit hotel heeft appartementen...